Besøg på Holmen 16.Juli 2006
næsten 34 år efter hjemsendelse


Så kom dagen hvor Vendelboen og jeg skulle mødes med Frede Pallesen efter næsten 34 år.
Niels og Anni ankom hos os sent fredag aften og stillede deres campingvogn op, og efter et par stykker natmad, en øl og lidt kartoffeljuice gik vi til køjs med gode forventninger til weekendens oplevelser. Næste morgen tog vi til Høje Tåstrup for at mødes med Frede og Betzy. Gensynsglæden var stor og efter et hjerteligt velkommen, fortsatte Fredes med sin gamle lune og et glimt i øjet "Tak for sidst ".
Det var flot solskin så vi fik en forfriskning på terrassen inden vi kørte til Tåstrup station hvor vi parkerede bilerne under et forretningscenter, herfra tog vi S-toget til hovedbanen og derfra med bus ud til Holmen.

Det føltes helt mærkeligt at man som civilist kunne gå rundt på hele Holmen, det var også helt underligt at se torpedobåds broerne var væk.

Vi begyndte turen rundt på Holmen der hvor vagtvognen til torpedobåds eskadren og broerne engang havde været, vi fortsatte forbi hvor ubådene havde ligget, og hvor fregatterne Herluf Trolle og Peder Skram havde ligget. Peder Skram lå der stadig, men var fortøjet helt henne ved mastekranen, der hvor man plejede at sejle med Hønen over til Toldboden.
Orlogshjemmet var åbent og for første gang var jeg inde og se værelserne.
Vi kom også forbi brummen hvor Niels talte meget om Morten som passede  fængslet. "Mon han har været en tur i spjældet???" Vi fortsatte forbi  infirmeriet og Konstabelmessen, der lige som Mine Tutten var forbudt område
for os menige værnepligtige.

Hukommelsen blev flere gange sat på en hård prøve, turen rundt var aldeles hyggelig, selv vores koner hyggede sig.
Niels og Frede havde besøgt Holmen før, sammen med deres koner, men for mig var det første gang og det var sjovt at vise Anne det, som jeg havde talt så meget om i alle årene. Det var flot solskinsvejr og nok en af de varmeste dage i juli og vi havde nok håbet på at finde lidt at spise og drikke på vores vej rundt, men vi måtte konstaterer at Holmen, som vi huskede den, der altid havde summet af liv næsten hele døgnet, var blevet et stille og roligt sted.

Vi tog en vandbus over til Nyhavn, derved fik vi også et vue over Holmen fra
søsiden.
Efterhånden var vi godt sultne og tørstige så Betzy og Frede fandt et godt sted på Strøget. Da vi nåede tilbage til Tåstrup måtte vi konstaterer at vores biler var låst inde i parkeringskælderen som lukkede tillige med forretningerne. Nå!! problemet blev løst og vi kom hjem til Betzy og Frede igen.
 
Efter en rigtig hyggelig dag og god beværtning hos Betzy og Frede, kørte Anni og Niels, Anne og jeg til Kastrup hvor vi overnattede på Kastrup Bed and Breakfast. Næste formiddag mødtes vi igen hos Betzy og Frede, vi gik en tur i den gamle bydel i Høje Tåstrup, hvorefter vi sagde farvel.
Alle var enige om at det var på gensyn og at der ikke skulle gå 34 år igen, inden vi skulle ses.

Opdateret 06/04-2007  Bent Mortensen           Tilbage